02.06.2014.

Kako smo već javili da ne možemo ići s prijateljicama i prijateljima na planinarenje, a došlo je do promjene situacije (čitaj: auto je slobodan) odlučili smo napraviti jednu biciklističku rutu po Baranji. Dogovorili smo se da ćemo danas obići dijelove Baranje u kojima nikada nismo bili, tako da je odluka pala na kružnu rutu: Beli Manastir – Branjin vrh – Kneževo – Duboševica – Topolje – Draž – Zmajevac – Suza – Kneževi Vinogradi – Beli Manastir.

Vrijeme je bilo odlično za bicikliranje (temperatura oko 16°C), a pljusak najavljen od strane metereologa se ipak nije dogodio. Na dijelu ceste koja vodi od Belog Manastira prama Mohacsu je bio gušći promet, no na ostalim cestama prometa i ljudi gotovo da i nije bilo (kaže Jasna, kao u Langolijerima).

Iznimno je zanimljivo obići ta mala sela o kojima gotovo da ništa nismo znali. Putem smo imali i jedan susret s malom divljom svinjom koja se izgubila i lutala je po cesti (srećom, mama nije bila u blizini). Sve u svemu, 57 km i nešto preko 3 sata vožnje. U narednom periodu možemo se dogovoriti za neku zajedničku vožnju Baranjom (Iv, Jasna, Miša, Mladen,…)

Nekoliko slika u nastavku s prikazom rute.

Ivan Lončarić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*