Kao što znadete, uspješno smo odradili biciklističku turu pod nazivom “Biciklom na more”, a ja dodajem i “2013.” jer tko zna možda u budućnosti ponovimo ovo iznad prosječno vruće pedaliranje. Na putu do najlipšeg mora na svitu na daleko poznatog kao Adriatic sea vozili smo isključivo po Hrvatskoj i to punih 5 dana.

Na povratku (3 dana i 1/2 noći) skoknuli smo do Bosne i Hercegovine tj. Unsko-sanskog kantona koji po svim karakteristikama podsjeća na Sloveniju i Austriju (svaka čast), jedino su im ceste malo lošije (sram vas bilo), ali zato rade bolje ćevape. 😉

Ni u Republici Srpskoj nije loše – lubenice su im prva liga, a ljudi vrijedni i na naše veliko iznenađenje mnogi treniraju, kao da su odlučili pobijediti na svim atletskim disciplinama na slijedećim olimpijskim igrama u Rio De Janeiru. No znate kako se kaže: “Svaka čast svakom ipak je kod kuće najbolje.”

U danima koji slijede odradili smo audio-video prezentaciju za uži obiteljski krug i biciklističke prijatelje (hvala Željko), a sada je pravi trenutak pokazati sadašnjim i budućim zaljubljenicima u pedaliranje i aktivni odmor, ako tako možemo reći – naših nogu djelo. 🙂

Za početak pogledajte zemljovid koga smo se držali kao pijan plota. Ovako na karti i nije baš nešto! Tko bi rekao da tu ima 1.114km? 😉 Sreća je pa ne živimo u USA ili Rusiji, zamislite skoknuti malo do Sibira ili od zapadne do istočne obale… Tamo je nemoguće voziti u jednom smjeru, a kamoli u oba.

na2kotaca_net_ruta_na_more

No kada stvar pogledamo iz drugo kuta i pogled malo eleviramo po nadmorskoj visini, dolazimo do nekih sasvim novih spoznaja i otkrića zašto je uspon na Velebit sa kopnene strane bio tako lagan, a uspon na Malu Kapela tako težak i obrnuto zašto je uspon na Velebit sa morske strane opako zahtjevan i težak (za mene psihički, za Ivonu fizički). Sa razine morske obale cca 1 m/nv pri snažnoj buri u lice uistinu nije lako doći na nekih 766 m/nv.

na2kotaca_net_elevacija_na_more_mKlikni za veću sliku…

Video zapis smo snimili sa tri različite i jeftine kamere u nemogućim uvjetima: tijekom vožnje (uspona), pri iznimno visokim temperaturama, za kraćih stanki, pred spavanje ili ranom zorom, bez scenarija i ponavljanja – stoga nemojte biti strogi. Oni koji se žrtvuju i odgledaju cijeli video zapis, možda izvuku pouke za planiranje vlastitih pothvata ili nam mogu dati savjet, odnosno pomoći u pripremama za slijedeće veliko putovanje na ljeto 2014. godine.

Zbog nedostaka vremena nismo uspjeli angažirati selektora stoga u nastavku možete pogledati fotografije po izboru autora.

Foto Miša

Foto Ivona

Za kraj spomenimo i to kako smo na ovoj turi imali samo 2 bušenja gume kojima je uzrok bilo opako bodljikavo trnje oko Kakme, što smo brzo i uspješno riješili zahvaljujući zakrpama i ljepilu iz Pančeva (hvala Dragane) gdje smo imali 12 puta gumi defekt.

Hvala svima na pomoći i podršci.

Miša Nicinger

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, Cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište –  midnel.hr

 

 

4 thoughts on “Biciklom na more (foto & video)”
  1. Mario, lijep pozdrav.

    Cijela putanja je osmišljena uz pomoć “Google maps route planner-a” koga imaš na webu. Sve ostalo je čista improvizacija i užitak. 🙂

  2. U šetsoj minuti se vidi neka karta.Ko knjiga izgleda, ne moraš dva kvadrata papira rasprostirat, pa mi se čini zgodna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*