22.08.2014.

Ispred portala “na2kotača.net” i “planinarimo.info” pozivam sve zaljubljenike u pedaliranje & planinarenje, na 6. po redu “biciklističku subotu” odnosnu subotnju rekreativnu vožnju biciklima od centra Slatine sve do vrha Papuk na istoimenom slavonskom gorju. Mjesto okupljanja je centar Slatine (preko puta gradskog sata) 23.08.2014. godine u 08:00 sati, odakle pedaliramo do Papuka via Popišano Brdo, Ćeralije, Slatinski Drenovac, Jankovac, Anđina koliba sve do vrha našeg dijela Slavonije.

Plan je tijekom nekoliko sati vožnje prevaliti put od Slatine, sa 114 m/nv, do jednog od najviših vrhova Slavonije koji se udobno smjestio na 953 m/nv.  Riječ je o 80-ak kilometara pretežno brdsko-planinske vožnje, na kojoj je najteža dionica ona od Slatinskog Drenovca do vrha Papuka i to u oba smjera.

Tijekom dugotrajnog uspona biti će potrebno svladati veliku visinsku razliku uz znatan napor i veliki utrošak vode, a tijekom spusta preživjeti spaljivanje kočnica i silno truckanje po makadamu. Ni jedno ni drugo neće bili lako, ni odveć zanimljivo! Preporučena količina vode 2 litre s obzirom da na Jankovcu ima obilje pitke vode.

Svi koji su biciklom pohodili Jankovac znaju da se isti nalazi na pola puta (475 m/nv), odakle slijedi dugotrajan uspon do prijevoja gdje se nalazi spomenik iz Domovinskog rata (lokalitet Anđina koliba), a tek tada slijedi završni uspon do “meteorološke” potaje na vrhu. 😉

Plan uključuje kratkotrajno parkiranje bicikala pokraj zaštitne ograde i pješačenje do “Zen klupice” odakle puca pogled na Zlatnu dolinu…

Vožnja je zamišljena više kao spoj dvaju svjetova “biciklizma” i “planinarenja” odnosno zadnji ovogodišnji pokušaj okupljanja istomišljenika na “biciklističku subotu”.

Svi ste pozvani. 🙂

Miša Nicinger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*