04.08.2014.

Ispred portala “na2kotača.net” pozivam sve zainteresirane, na nastavak jednodnevnih biciklističkih vožnji po Hrvatskoj i Mađarskoj. Dana 09. kolovoza 2014. godine (subota) kreće četvrta kružna vožnja od Slatine do Donjeg Miholjca, a zatim preko manjih i nepoznatnih mjesta u Mađarskoj sve do Barča i nazad preko Gradine. S obzirom da je riječ o isključivo ravničarskoj dionici duljine od preko 170 km – vožnja će biti jednostavna, lagana i nadasve zabavna. 😉

Pedaliranje započinje u točno 08:00 sati, a okupljanje zainteresiranih biciklista je predviđeno na platou ispred robne kuće u centru Slatine. Lagani doručak ćemo upriličiti u nekom simpatičnom mjestašcu poput Čađavice, a stanku za ručak negdje na pola puta npr. u mjestu Drávafok. Ispijanje kapućina i kratko meditiranje predviđeno je u Gradini. Ručak nosimo sa sobom!To mogu biti sendviči ili neka konzervirana hrana plus nekoliko rajčica, luk ili paprika, odnosno prema vlastitom nahođenju.

hrvatska-madjarska-600px

Ponovimo još jednom ono najvažnije:

  • Bicikli trebaju biti ispravni, podmazani i opskrbljeni svjetlosnom i zvučnom signalizacijom;
  • Zalihe vode minimalno 2 litre;
  • Kabanica za slučaj kiše se preporuča;
  • Žuta ili narančasta odjeća je više no poželjna, kao i reflektirajući prsluk;
  • Kacigu svakako trebate imati, a zatim kremu protiv UV zračenja i zaštitne sunčane naočale.

Prosječna brzina na ovakvim ravničarskim turama najčešće varira oko 22km/h, sukladno tome efektivno vozimo nešto malo više od 8 sati. S obzirom na pauze za doručak, ručak i fotkanje & snimanje video zapisa, u Slatini smo oko 18:00 sati. Umjesto odlaska u “Slatinsko kino” slijedi obrada fotografija, montaža video zapisa i pisanje priče.

Pedaliranje i ovoga puta ide po planu i programu, što znači da nema odgađanja bez obzira na broj biciklista, vremenske prilike ili neprilike. 😉

No, to nije sve! Ako bude zainteresiranih možemo odabrati i alternativni pravac preko Pečuha i napraviti 20-ak kilometara više, odnosno produljiti vrijeme vožnje za dodatnih 60 minuta. U tom slučaju bi trebalo ponijeti od 1.500 do 2.000 forinti za pizzu i cugu.

slatina-pecs

Idemo u Pécs samo uz prethodni dogovor (može i u obliku komentara ispod)…

Miša Nicinger

 

 

One thought on “Biciklistička subota – 09.08.2014.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*