12.08.2014.

Ispred portala “na2kotača.net” pozivam sve zaljubljenike u pedaliranje na biciklistički posjet Baranji. Dana 16. kolovoza 2014. godine (subota) kreće 5. po redu kružna biciklistička tura od Slatine, preko Našica, Čepina, Osijeka, Darde do Belog Manastira, a zatim povratak preko Banatskog Petrovog Sela, Belišća i Donjeg Miholjca… Riječ je o ravničarskoj vožnji ukupne duljine od preko 200 km, na koju se mogu priključiti svi zainteresirani biciklisti iz Slatine, kao i oni iz mjesta kroz koja prolazimo.

Ukoliko niste spremni za puni krug, možete se priključiti bilo gdje, voziti određeni broj kilometara i vratiti se istim ili drugim putem, odnosno krenuti u susret pa se vraćamo skupa u Slatinu… Krećemo u 08:00 sati iz centra Slatine (ispred sata). Našice su kao stvorene za lagani doručak, a prava žderačina i krkačina (ručak) slijedi u Osijeku ili Belom manastiru. Posjet kafiću ostavljamo za Belišće ili Donji Miholjac. Tuširanje, večera i spavanje u vlastitom domu.

Planiram nešto manje fotkati i snimati putem kojim sam više puta prolazio, pa ću naglasak staviti na mjesta u Baranji, preciznije na sva ona mjesta u kojima do sada nisam pedalirao.

slatina_beli-manastir

S obzirom da je riječ o dionici od preko 200 km i ogromnoj težini bicikla (oko 33 kg) – prosječna brzina će biti manja od 20 km/h, a kada uzmemo u obzir pauze i stanke za potrebe dokumentiranja i hranjenja – povratak u Slatinu bi se trebao dogoditi oko 20:00 sati.

Ukratko kao i prethodnih “Biciklističkih subota” i ovdje je riječ o cjelodnevnoj biciklističkoj avanturi na koju ste svi pozvani. 🙂

Miša Nicinger

One thought on “Biciklistička subota – 16.08.2014.”
  1. Nažalost ne možemo ti se priključiti. Krećemo danas ujutro na more tako da se vidimo za desetak dana. Drži se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*